top of page
MOJE TVORBA TAKÉ ZDE:

Kult tour Visacího zámku a Vypsané fixy se po třech letech vrátilo do Kroměříže


V posledních letech dochází na české hudební scéně k formátu, kdy spřízněné kapely spojují své síly a vyráží na společná turné, což je samozřejmě výhodou pro fanoušky, kteří díky tomu mohou spatřit za jeden večer dva plnohodnotné koncerty. Ke společnému turné s názvem Kult tour se před třemi lety odhodlaly i kapely Visací zámek a Vypsaná fixa a jelikož se toto spojení oboustranně osvědčilo, zopakovaly si jej obě party i letos na podzim. Stejně jako v roce 2013 nechyběla na seznamu jejich štací ani Kroměříž, ovšem tentokrát se konal koncert v klubu Slady, kde vládla přeci jen o něco příznivější atmosféra, tomuto hudebnímu žánru svědčící více, než velký sál kulturního domu. Na Slady tak díky tomu zavítala velmi početná návštěva a chybělo už jen pár lístků k úplnému vyprodání.

Kapely se na šňůře pravidelně střídají a tentokrát se role zahajujícího ujal Visací zámek. Legendární čeští pankáči rozhodně ještě nepatří do starého železa a šlape jim to stále jako za mlada ať už hudebně, tak i co se fyzických sil týče. Kroměřížské publikum dokázali rozparádit už v úvodu a mnohdy se v něm strhla pořádná punková mlýnice. Visací zámek zde představil zatím jejich poslední desku Punkový království, ale největší odezvu měli samozřejmě starší legendární hitovky jako např. Známka puku, Cigára nebo Traktor, jehož kytarový riff byl zvolen jako nejlepší v dějinách českého bigbítu.

Vypsaná fixa se na Slady vrátila přesně po roce, kdy vyprodala klub společně s kapelou Wohnout. I když má tato pardubická skupina ve svém repertoáru také pár divokých vypalovaček v punkovém rytmu, tak s jejím nástupem se přeci jen trochu hudebně zvolnilo. Publikum však stále mělo dost sil a tak tančilo a skandovalo s frontmanem Márdim až do konce téměř tříhodinového hudebního maratonu. Kapela se momentálně nachází uprostřed procesu nahrávání nového, v pořadí již osmého studiového alba, které by mělo vyjít na jaře příštího roku. Z něj zatím na podzim vypustila klipový singl s názvem Trpaslík, kterého živě zahrála i v Kroměříži v rámci přídavků a u publika už se, jak se zdá, za tu krátkou dobu ujal. Více novinek jsme se od Fixy zatím nedočkali, a tak to bylo vystoupení víceméně podobající se tomu loňskému.

Video:

Fotogalerie z koncertu ZDE!!

...anebo na facebooku!

  • Facebook
  • YouTube
  • Instagram
 THE ARTIFACT MANIFAST: 

 

This is a great space to write long text about your company and your services. You can use this space to go into a little more detail about your company. Talk about your team and what services you provide. Tell your visitors the story of how you came up with the idea for your business and what makes you different from your competitors. Make your company stand out and show your visitors who you are. Tip: Add your own image by double clicking the image and clicking Change Image.

NEJNOVĚJŠÍ PŘÍSPĚVKY: 

Přihlaš se pro odběr novinek:

 SEARCH BY TAGS: 
ponavafest.png
bottom of page