top of page
MOJE TVORBA TAKÉ ZDE:

Hudební hvězdy se již těší na Kromfest!

Rozhovor pro Týdeník Kroměřížska před festivalem Kromfest 2016

První ročník hudebního festivalu Kromfest, který proběhne 23.července na Pionýrské louce, už se nezadržitelně blíží. Návštěvníci se mohou kromě hlavní hvězdy v podobě skupiny No Name těšit také na kapely Jelen, Lake Malawi nebo na Marka Ztraceného. Těmto interpretům jsme před festivalem položili několik letních otázek a z jejich odpovědí lze mimo jiné vyčíst, že se již na nadcházející koncertování v Kroměříži těší a chystají se zde předvést to nejlepší ze svého repertoáru. (Na dotazy odpovídali Marek Ztracený, frontman kapely Jelen Jindra Polák a Albert Černý z kapely Lake Malawi).

- Co je u vás nového? S jakým programem přijedete na Kromfest? Jindra Polák (Jelen): V současné době se blížíme do finále nahrávání našeho druhého alba. Bude se jmenovat Vlčí srdce, vyjít by mělo 7. října a už teď se nemůžeme dočkat, až nové písničky představíme na podzim, na našem zatím největším turné Jelen Vlčí srdce tour 2016. Kromě příprav nového materiálu jezdíme také po festivalech, kde hrajeme písničky z našeho prvního alba Světlo ve tmě, které zahrajeme i na Kromfestu. Kromě nich si sebou přivezeme také speciálního hosta, zpěvačku Kateřinu Marii Tichou.

Albert Černý (Lake Malawi): Kapela Lake Malawi je v nejlepší formě, v jaké jsme kdy byli. Po festivalech Rock for People a Colours of Ostrava přijedeme do Kroměříže s perfektně nazkoušenou koncertní show, kdy o ničem na pódiu vůbec nemusíme přemýšlet a jenom si užíváme každý moment s publikem! Kromě nejznámějších písniček Lake Malawi (což je asi Chinese Trees a Always June) uslyšíte taky Coco nebo Your House, které se pojí ještě s mojí bývalou kapelou Charlie Straight - Jaký je váš vztah k letním festivalům? Marek Ztracený: Festivaly jsou skvělé, protože na nich máte možnost hrát lidem, co by na váš koncert nejspíš nepřišli. Máte možnost je přesvědčit a dostat je na svoji stranu. Strašně mě baví jezdit po festivalech a potkávat se i s ostatními kapelami. Jsou to takové schůze (smích).

Jindra Polák (Jelen): Letní festivaly máme moc rádi, hraní pod širým nebem nás baví a je skvělé, že můžeme naše písničky představit i publiku, které nás zatím nezná. Vždycky nám udělá velikou radost, když za námi po koncertě někdo přijde a říká, že nás slyšel poprvé a že máme nového fanouška. Vůbec se hrozně rádi potkáváme s lidmi po koncertech, když je jenom trošku čas, vždycky po hraní slezeme z podia a jdeme si s nimi popovídat, vyfotit se, podepisovat - ta bezprostřední zpětná vazba je skvělá! Je těžké srovnávat vlastní klubové hraní s festivaly, každé je úplně jiná disciplína a my milujeme obě. V klubech se dá vytvořit intimnější atmosféra, vybudovat jí postupně, víc si pohrát s náladou a emocemi. Festivaly jsou živelnější, set musí být rychlejší, energičtější… důležité je, dát do toho vše, aby si posluchači vždy odnesli co nejsilnější zážitek.

Albert Černý (Lake Malawi): Milujeme festivaly, protože jsou venku a hrát pod otevřeným nebem je krásné. Hodně mě fascinují mraky, což je možná slyšet i v textech, takže mě baví je během koncertu pozorovat a koukat, jak kolem lítají ptáci a slyší naši hudbu… - Kromfest je úplně novým festivalem. Jezdíte rádi na nové akce nebo sázíte spíše na ty osvědčenější? Marek Ztracený: Moc nad tím nepřemýšlím. Pravda je, že ty první ročníky bývají plný energie a snahy pořadatelů a je to něčím výjimečný. Speciálně na Kromfest se těšíme a máme k tomu svoje důvody…

Jindra Polák (Jelen): Opět musím říct, že máme rádi obojí! :-) Rádi objevujeme nová místa, potkáváme nové organizátory, poznáváme nové nápady. A stejně tak rádi se vracíme na známá místa a užíváme si návraty k lidem a atmosféře, kterou už třeba důvěrně známe. Neuzavíráme se ničemu, užíváme si tu naší objevitelskou plavbu, ať už nás vítr zanese kamkoliv! Albert Černý (Lake Malawi): Dělat festival je hrozně vzrušující a fandím každému, kdo se do toho pustí, protože obohacuje život všech kolem, všech návštěvníků i umělců a dalších. Zrovna včera jsem se vrátil z Pohody, která oslavila už dvacátý ročník. Kdybych dělal festival já, určitě by mě bavilo každý rok vychytávat něco navíc, udělat nějakou novou zónu pro návštěvníky, kde si můžou jen tak lehnout, a potom pozorovat, jak si to všichni užívají. Přeju Kromfestu, ať jsou všichni spokojeni nad jejich očekávání! Ať se to podaří! - Navštívili jste už někdy v minulosti Kroměříž nebo máte v plánu si město projít právě nyní, kdy sem dorazíte hrát? Marek Ztracený: Je to totiž tak, že náš basista Honza Vaníček je z Kroměříže. Honza je skvělý kluk, který hodně mluví, takže svým způsobem vím o Kroměříži úplně všechno, aniž bych tam někdy byl (smích)

Jindra Polák (Jelen): Já osobně jsem zatím v Kroměříži nebyl, ale moc se těším a doufám, že bude chvíli čas si město prohlédnout, hodně jsem o něm slyšel a speciálně by mě zajímalo prohlédnout si zámek, který znám ze svého oblíbeného filmu Amadeus. Albert Černý (Lake Malawi): V Kroměříži jsem nikdy nebyl dostatečně dlouho na to, abych si město prohlédl. Doufám, že to přijde teď. Když se řekne Kroměříž, zní to hodně vznešeně, až mám trochu trému. Ale jenom takovou tu hezkou trému, která dělá z koncertu něco nezapomenutelného. - Jakým způsobem, kromě muziky, trávíte letošní léto ve volném čase? Marek Ztracený: Máme léto tak narvané koncerty, že ho nejde trávit moc jinak než muzikou. Nehledě na to, že ve volných chvílích chodím do studia dělat na nových písních. Samozřejmě každou volnou minutu trávím se svým synem Marečkem. Teď zrovna stavíme bunkr u nás na Šumavě, takže práce máme dost ;)

Jindra Polák (Jelen): Školou povinná část kapely si aktuálně vychutnává prázdniny, my ostatní využíváme volný čas, abychom se alespoň pár dní viděli s rodinami, kterých si jinak přes léto moc neužijeme… já třeba zrovna v neděli napouštěl bazén, instaloval sud na dešťovou vodu a vyrazil se svojí šestiletou dcerou do lesa na borůvky. Prostě klasické tatínkovské radosti a starosti! :-)

Albert Černý (Lake Malawi): Pojedu s našima na pár dní k moři, což jsem nezažil několik let. Budu taky trávit nějaký čas u nás na chatě v Beskydech. Jsou tam staleté stromy kolem naší dřevěnice na samotě a kromě hraní na kytaru tam můžete chodit na tůry. Polsko je hned za rohem.

- A na co se ve zbytku tohoto léta (či roku) ještě nejvíce těšíte, co se týče kapely, vystupování….? Marek Ztracený: Až dojedeme léto, tak se odmlčíme. Na jaře mám takový "sen" o Petrof Tour. Má to zajímavý koncept a je to něco, co tu ještě asi nebylo, takže asi tak.

Jindra Polák (Jelen): Jak už jsem říkal, těšíme se na nové album a na turné, kde nový materiál představíme. Turné zahájíme 27. 10. v Českých Budějovicích a zakončíme 3. 12. v Praze ve velké Lucerně, mezitím se podíváme prakticky do všech regionů a dokonce i na Slovensko. Také se těšíme, až během léta představíme nový singl "Klidná jako voda" a k němu i nový klip, který jsme točili s režisérem Jonášem Červinkou (známým jako rapper LiPo) a který se aktuálně dokončuje. Čeká nás toho zkrátka opravdu hodně, ale úplně nejvíc se těšíme na naše fanoušky, se kterými se během roku potkáme a na to, až si s námi zazpívají naše písničky, protože to je pro nás nakonec vždycky ta největší odměna.

Albert Černý (Lake Malawi): V září odehrajeme asi jedenáct koncertů, to bude síla. Děláme teď ale hlavně desku, která vyjde v roce 2017. Chystáme videoklipy a na všem si dáváme záležet tak, jak jsme to nikdy předtím nedělali. Fanoušci se mají na co těšit…

  • Facebook
  • YouTube
  • Instagram
 THE ARTIFACT MANIFAST: 

 

This is a great space to write long text about your company and your services. You can use this space to go into a little more detail about your company. Talk about your team and what services you provide. Tell your visitors the story of how you came up with the idea for your business and what makes you different from your competitors. Make your company stand out and show your visitors who you are. Tip: Add your own image by double clicking the image and clicking Change Image.

NEJNOVĚJŠÍ PŘÍSPĚVKY: 

Přihlaš se pro odběr novinek:

 SEARCH BY TAGS: 
Zde může být
vaše
REKLAMA

CHCETE NA TENTO WEB UMÍSTIT SVOJI REKLAMU NEBO UPOZORNIT NA NĚJAKOU SVOJI AKCI???

NAPIŠTE NA MAIL:

musicreport@email.cz

bottom of page