top of page
MOJE TVORBA TAKÉ ZDE:

První ročník Kromfestu se vydařil


První ročník nového hudebního festivalu v Kroměříži, pořádaný Domem kultury, dopadl úspěšně. Krásné letní počasí a bohatý hudební program přilákali na Pionýrskou louku spoustu mladých lidí, ale i celých rodin s dětmi. Kromfest byl totiž skvělou příležitostí, kterak strávit volnou sobotu a bylo evidentní, že podobná akce ve městě doposud chyběla. Pionýrská louka je k uspořádání takového festivalu jako stvořená, a jediné, co tu člověk v letním horku postrádal, byl snad jen kousek stínu pod stromem. Jinak bylo o návštěvníky postaráno kvalitně. Nechyběly stánky s občerstvením, pro děti byly připravené nafukovací zábavné atrakce, ostatní si mohli ve volné chvíli začutat s míčem na přilehlém sportovním hřišti anebo se jen tak povalovat na dece a vychutnávat si hudební program na podiu.

A o ten tu šlo především. Nabídl totiž spoustu známých jmen, které zaujmou široký okruh publika. První větší vlnu zájmu před podiem vyvolal rockový písničkář Marek Ztracený, který předvedl energickou rockovou show a ukázal, že není jen "vyměklým" zpěvákem klavírních balad, které většinou známe z rádií.

Velký úspěch sklidila i kapela Jelen, jejíž hvězda na českém hudebním nebi stoupá stále výš. Z muzikantů číší čirá radost z hraní a zároveň pokora k publiku. Je vidět, že si kariéru vydupali vlastními silami a úspěch si jistě zaslouží. Kapela přitom hraje spíše country-folk, který se celkem vzdaluje tradiční české pop music, ovšem rytmickými písněmi a chytlavými melodiemi dokáže zaujmout i velkou část mladého publika, což se potvrdilo i na Kromfestu, kde byli jednou z největších hvězd programu.

Cestou vzhůru se vydává i mladý nadějný muzikant z Třince Albert Černý se svou novou kapelou Lake Malawi. Ta sice ještě není až tak zpopularizovaná, jako jeho předchozí Charlie Straight, ale tvorba se nese v podobném duchu. Jejich písně tak dotvářely pohodovou letní atmosféru v podvečer festivalu.

Dle očekávání však byl největší zájem o slovenskou kapelu No Name, která hrála už po setmění, jako hlavní hvězda Kromfestu. Populární muzikanti zaujali nejen svým bezchybným hudebním výkonem, ale díky frontmanovi Igoru Timkovi i bezprostřední a často vtipnou komunikací s publikem, které se skvěle bavilo. Kapela letos slaví dvacáté výročí a tak předvedla průřez celou svou bohatou kariérou, ale také nové písně ze zatím posledního alba S láskou. Úvodní ročník Kromfestu je tedy nyní již minulostí, ovšem dle příslibu ředitelky Domu kultury se můžeme těšit už i na ročník příští. Doufejme tedy, že se z Kromfestu stane akce, která si vybuduje svou tradici a přiláká do Kroměříže spoustu dalších zajímavých hudebních interpretů.

FOTOGALERIE Z KROMFESTU ZDE!!!

Video:

No Name - Večnosť

Foto najdete také na facebooku!

  • Facebook
  • YouTube
  • Instagram
 THE ARTIFACT MANIFAST: 

 

This is a great space to write long text about your company and your services. You can use this space to go into a little more detail about your company. Talk about your team and what services you provide. Tell your visitors the story of how you came up with the idea for your business and what makes you different from your competitors. Make your company stand out and show your visitors who you are. Tip: Add your own image by double clicking the image and clicking Change Image.

NEJNOVĚJŠÍ PŘÍSPĚVKY: 

Přihlaš se pro odběr novinek:

 SEARCH BY TAGS: 
ponavafest.png
bottom of page