top of page
MOJE TVORBA TAKÉ ZDE:

Divokej Bill přijel na Kamínku nejen hrát, ale i degustovat (archiv 2008)


Vystoupení kapely Divokej Bill patřilo mezi největší lákadla letošního ročníku pivních slavností na Kamínce, a kdo se těšil na příjemný večer prožitý s toutu početnou partou muzikantů na podiu, určitě nebyl zklamán. Po koncertě rozhodně nebyla zklamána ani kapela samotná, což můžete zjistit i z následujícího rozhovoru s frontmanem a kapelníkem souboru Vaškem Bláhou:

Vašku tak jak by jsi zhodnotil vaše počínání na Kamínce?

No řeknu ti to na rovinu - jsem nadšenej z tohohle areálu a jsem nadšenej z celýho tohohle fesťáku, protože jsme tady poprvé a bylo to fakt dobrý. Byl tu skvělej kotel, lidi se ,myslím si, pobavili dobře, takže spokojenost!

Takže vás tady příští rok můžeme očekávat zase?

No už jsme se tady o tom bavili s pořadatelema, asi to budou chtít příští rok zase obměnit, aby to nebylo každej rok stejný a my bysme tady taky neradi pořád dokola opruzovali, ale třeba napřesrok, pokud nám příjde pozvánka, tak přijedeme určitě rádi, protože je to tu opravdu bezvadný.

Tenhle festival se nese především v duchu Pivních slavností a tak se tady kromě hudebních kapel prezentují i různé značky pivovarů. Patří kapela Divokej Bill mezi příznivce tohoto zlatavého moku nebo dává přednost spíše jinému "občerstvení" ?

Pivko máme samozřejmě rádi všichni a když je příležitost zadegustovat si, tak jsme určite pro to! No a vzhledem k tomu, že den po Kamínka festu nikde jinde nehrajeme a moc se nám tu všem líbí, tak tu oproti původnímu plánu zůstáváme přes noc a asi se to trošku utrhne :) I když musím říct za sebe, že poslední dobou si dám rád sem tam třeba střik z bílýho vína, protože se snažím zhubnout. No a pak nějakou dobrou slivovičku a je to zase zpátky…..

Je o vás známo, že máte rádi festivalové hraní a těžko si jen představit nějaký větší letní festival bez Divokýho Billa. Co vás na letních vystoupeních nejvíce baví?

Uplně nejlepší je asi to, že jsou venku, lidi mají prázdniny, dovolené a chtějí se pobavit. To bývá odezva od publika daleko lepší než třeba přes zimu někde v sokolovně. Venku je taky o mnoho lepší zvuk, líp se dejchá, prostě pohoda. Taky je příjemný, že hraje víc kapel, takže se mezi sebou potkáváme, děláme různý srandy, prostě je vše akčnější, no a konečně poslední velký přínos festivalů vidím v tom, že nás mohou vidět i ti, kteří by na samostatný koncert nepřišli a tak třeba získáme nové příznivce.

Jak jinak zatím trávíš léto, pokud zrovna nevystupujete?

Uplně normálně. Koupeme se, děláme ohně, grilujeme, v úterý a čtvrtek zkouška, no a v pátek a sobotu už většinou mažeme někam hrát. My máme prázdniny totiž spíšě v září a říjnu, kdy nekoncertujeme.

Letos slavíte s kapelou 10 let existence. Za sebou už máte poměrně úspěšné "narozeninové" turné se skupinou Čechomor. Jak bys tyhle společné koncerty zhodnotil?

Nemůžu jinak, než naprostá BOMBA!!!! Padli jsme si navzájem do noty a moc rádi na to vzpomínáme. Dokonce to vypadá, že se ta spolupráce líbila oběma kapelám natolik, že v ní plánujeme do budocna pokračovat. Zatím není jasné kdy, ale něco se ještě chystá.

Nestalo se zatím za těch 10 let, že by byla nějaká písnička, kterou byste hráli už vyloženě neradi, ale pro fanoušky je to zkrátka povinností?

Pár takových, které jsme hráli ůplně vždycky opravdu je, říkáme jim ze srandy pilíře naší tvorby. Ty lidi prostě chtějí a křičí si o ně a my jim je rádi dáme, protože nehrát největší hity by byl nesmysl. Myslím, že právě tyhle nám jdou nejlíp, právě proto, že jsme je hráli už tolikrát, takže jsou naprosto zažité, můžeš hrát, zpívat, skákat, dělat všelijaký opičky na lidi, na kluky z kapely a vůbec tě to nerozhodí. Jo kdyby takhle šlapaly všechny.

Prozradíš nějaké plány do budoucna - jestli budou oslavy vašeho jubilea ještě nějak pokračovat a na co se mohou v nejbližší době vaši fandové těšit?

První část oslav tý naší desítky už proběhla 7.6. na Ouvalským Bigbítu, no a druhá se bude konat 6.9., tedy první sobotu po prázdninách taky v domovských Úvalech. Na tu jsme si pozvali jako hosty Anetu Langerovou, Vysací Zámek, Horkýže Slíže, moji druhou kapelku Medvěd 009, Lety Mimo….atd. prostě to bude takovej jednodení fesťáček na začátek školního roku.

V jakém stadiu je zatím zrod nové desky? Už se ví, kdy příjde na svět?

Zrovna teď zkoušíme a tvoříme jako o závod. Mám z toho radost. Měli jsme totiž nějaký čas takové hlušší období, byli jsme unavení a nápady moc nepřicházely.Máme udělané tři nové pecky, které už hrajem na koncertech a na takových pěti, šesti dalších makáme na zkouškách. Na desku jich je potřeba asi tak dvanáct, tak myslím, že to jen tak nebude, ale možná do roka a do dne……

No a na závěr tradiční otázka: Chtěl bys ještě něco vzkázat vašim fanouškům, kteří za vámi na Kamínku dorazili?? :)

Určitě bych vás chtěl všechny za celou kapelu moc pozdravit. Byli jste bezvadní, moc jsme si to užili a máte tady na Kamínce opravdu výbornej prostor pro dobrej mejdan. Hrálo se nám tu fakt moc dobře a všechny vás máme rádi. Ahooooj, za DB Vašek Bláha.

Díky J.M.

  • Facebook
  • YouTube
  • Instagram
 THE ARTIFACT MANIFAST: 

 

This is a great space to write long text about your company and your services. You can use this space to go into a little more detail about your company. Talk about your team and what services you provide. Tell your visitors the story of how you came up with the idea for your business and what makes you different from your competitors. Make your company stand out and show your visitors who you are. Tip: Add your own image by double clicking the image and clicking Change Image.

NEJNOVĚJŠÍ PŘÍSPĚVKY: 

Přihlaš se pro odběr novinek:

 SEARCH BY TAGS: 
ponavafest.png
bottom of page