Pestrou hudební přehlídku přineslo Kácení máje na Florii v Kroměříži

Druhý ročník hudebního festivalu pod názvem Kácení máje proběhl na kroměřížském výstavišti Floria v sobotu 3.června. Program nabídl pestrou přehlídku interpretů z různých hudebních žánrů a na své si tak přišli rockeři, příznivci tanečních rytmů, popu anebo i rapu. K dokonalosti se přidalo rovněž ideální letní počasí bez mráčku a k tomu bohatá nabídka občerstvení v místě konání.
 

 
Festival zahájil svým vystoupením slovenský popový zpěvák Adam Ďurica, kterého na podiu později vystřídala jeho krajanka, sympatická mladá zpěvačka Kristina. Ačkoliv jsou její hity z radia známé spíše v disko podobě, přivezla do Kroměříže i svou plnohodnotnou kapelu, která dala těmto písním zase úplně jiný nádech. Její vystoupení bylo celkem zajímavým zpestřením neboť v okolí zase tak často nevystupuje a její fanoušci tak konečně měli příležitost spatřit ji živě i u nás.

Následující Arakain však všem přítomným předvedl, jak se tvrdí muzika a vyrukoval s metalovou show v duchu svých starších thrashových alb, ke kterým jel na jaře vzpomínkové turné a v podobném duchu hodlá nejspíš pokračovat i na letních akcích, což ocení především skalní fanoušci této kapely.
 

 
Zklidnění přišlo opět s další mladou nadějnou zpěvačkou, jejíž hlas už však nyní patří k tomu nejlepšímu na tuzemské scéně. Řeč je o první české Superstar Anetě Langerové, kterou však jako mnoho jiných úspěch v této soutěži nijak nesemlel a stále si drží svou tvář a směr. Na Anetě byla viditelně znát upřímná radost z hudby a z živého koncertování, kterou jistě muselo nasát i publikum pod podiem a její vystoupení při západu slunce tak mělo velmi příjemnou atmosféru.

Velkým překvapením a pomyslnou třešničkou na dortu však byl závěrečný koncert kapely Portless, doprovázené černošským rapperem Henrym D. Seskupení bylo fanouškům dříve jistě více známo pod názvem Support Lesbiens, ovšem po vnitřních neshodách a rozdělení museli zbývající členové okolo zpěváka Kryštofa Michala převzít nové jméno. Mohli jsme však slyšet notoricky známé hity v originálním znění. Portless už ale vystupují i s vlastní novou tvorbou, kde hostuje již zmíněný Henry D. a nutno říct, že tyhle písně kombinující rap, melodický zpěv a tvrdé rockové kytary měly v sobě natolik energie, že dokázaly v závěru večera rozskákat a rozhýbat snad všechny přítomné. Ti, co zůstali až do konce je proto právem označovali za překvapující vrchol programu.

FOTOGALERIE Z AKCE ZDE!!!

nebo na Facebooku

    0