Spojení smyčcového tria Inflagranti s rockerem Josefem Vojtkem nemá chybu

V pořadí třetím adventním koncertem v programu kroměřížského Domu kultury bylo vystoupení dámského smyčcového tria Inflagranti, které jako host na právě probíhajícím předvánočním turné doprovází rockový a muzikálový zpěvák Josef Vojtek, známý spíše jako frontman kapely Kabát.


 

 
Zcela zaplněný divadelní sál zažil v této hudební společnosti skvělý večer. Trio Inflagranti, podpořeno o jistou doprovodnou kapelu v zádech, nejprve zahájilo koncert ve vánočním duchu prostřednictvím několika známých koled, které odehrálo ve svém originálním provedení a poté předvedlo i mnoho slavných melodií z klasiky, rocku i popu. Slyšet tak byly skladby od Vivaldiho přes Metalliku nebo Queen. Tři půvabné dámy dokázaly na podiu skvěle prodat nejen svou ženskost a hudební nadání, ale během koncertu zvládaly i tančit a zpívat a vtipně v pauzách pobavit publikum.
 

 
V podobě zpěváka Josefa Vojtka pak na podium zároveň vstoupilo i velké charisma a jeho účast na tomto koncertě byla pomyslnou třešničkou na dortu. Kdo čekal hity kapely Kabát, měl smůlu. Vojtek totiž zpíval převážně písně ze známých muzikálů, ve kterých vystupoval a prokázal, že je vynikajícím zpěvákem. Během své kariéry ušel opravdový kus cesty a ti, kdo jej znají jen jako tvrdého rockera možná byly překvapeni, jak dobře umí se svým hlasem pracovat. Z jemných poloh plynule přecházel do drsnějšího, pro něj charakteristického chrapláku a na podiu působil velmi sebejistě. Ukázal se také jako skvělý bavič, když publikum mnohokrát rozesmál svými prupovídkami a obzvlášť při jeho dialozích s kapelou Inflagranti bylo v sále hodně veselo.
 

 
Zážitkem však bylo hlavně jejich společné hudební vystoupení a to bylo takřka bez chyby. Toto spojení evidentně funguje a přináší profit oběma stranám. Diváci byli toho večera evidentně spokojeni. S kroměřížským publikem se pak rozloučili hitem Hallelujah od Leonarda Cohena s českým textem.

Fotky:

    0