Doga na jarním tour předvedla poctivou rockovou jízdu i v Uherském Hradišti

Česká stálice na rockové scéně, severomoravská Doga, po zimní pauze opět oprášila nástroje, seřídila motory a pod názvem hlavního partnera tour Harley-Davidson Ostrava vyrazila na jarní šňůru po českých a moravských lokacích. Na počátku března dorazila i do Uherského Hradiště, kde v místním klubu Mír předvedla skvělou rockovou show.

Doga jde s dobou a její samostatné koncerty mají čím dál vyšší úroveň. Pryč jsou časy, kdy většina organizačních záležitostí visela jen na bedrech členů kapely. V současné době se kolem Dogy již pár let ustálil organizační a manažerský team a kapela už tak může myslet jen na hraní. Po stránce show si kapela samozřejmě dlouhodobě držela vysokou úroveň a Izzi si vždy zakládal na propracované scéně a show, kterou s každým dalším albem nebo tour Doga měnila. V minulosti jsme na scéně mohli vídat části motorek nebo aut, klece pro vězně či další zajímavé kulisy, nyní na podiu vládnou obří světelné lebky.

U většiny kapel jsou dnes už samozřejmostí i organizované autogramiády a focení před koncertem, k čemuž přistoupila i Doga, přestože zrovna s touto kapelou nikdy nebyl problém se setkat kdykoliv během večera na baru. Nicméně i tohle působí tak nějak víc profi a jde fanouškům naproti. Autogramiádou celý večer začínal, načež spustila svůj set hostující kapela Jacker´s, která Dogu na celém tomto turné provází. Pokud se nemýlím, tak jádro této kapely tvoří bývalí členové známějších Forrest Jump a produkčně se na jejich písních hodně podílí Honza Toužimský z kapely Arakain. Právě frontmana "Áček" mi hodně připomínal hlasový projev zpěváka kapely Jacker´s, a kdybych zavřel oči, v některých momentech bych jejich zpěv možná zaměnil. Mladá kapela působila docela energicky a tohle turné jí určitě pomůže dostat se do širšího povědomí rockového publika.

Stejně jako na scéně si Doga vždy zakládala i na originálních intrech ke koncertům. Pokaždé vymyslela něco nového, ovšem tentokrát se vrátila ke svářečským maskám z období alba Hard Werk, které trošku "vytunila" o pár diodek. Nicméně Fabrika rock´n´rollu na úvod je jak dělaná a rozjezd koncertu to byl jak se patří povedený. Kapacita klubu Mír byla slušně zaplněná a nechybělo málo k vyprodání. Doga nyní evidentně lidi hodně táhne a zdá se, že po covidových letech se opět vše vrací k normálu, možná i k nadstandartním návštěvám oproti dřívějšku. Doga se za to fanouškům odvděčila více než hodinu a 45 min. tvrajícím koncertem, jehož playlist obsahoval jak starší a dlouho nehrané písně, tak i novinky z posledního alba Respekt. Dostalo se tak i na mnoho písní, které v běžném festivalovém setu fanoušci živě neuslyší, ať už to byl např. Vymahač, Holky v rozkvětu, Torpédo nebo novější Mayday. Trochu by se dalo očekávat, že na Harley-Davidson Tour by mohly zaznít i motorkářské pecky jako Zas ty a já anebo Letí dál. Ani jedné jsme se však V Hradišti bohužel nedočkali. Stálice a notoricky známé hitovky v playlistu jako Poletuju, Nejsi nevinná nebo Jsem trochu divnej už asi netřeba zmiňovat, neboť bez těch by kapelu fanoušci asi nepustili z podia. Oblíbenými se stávají už po čase i klipové novinky z USA Route 66 a Tohle je dobrý nebo taky Dobrej chlap. Co se už asi dvacet let nemění, tak to jsou některé stejné Izziho hlášky před jednotlivými písněmi, ale to už asi lepší nebude a patří to ke koloritu kapely :-) Samozřejmostí pak u Dogy je i kvalitní světelná i laserová show, sněžení v podobě saponátu a nafukovací balony či hajzlpapír létající nad hlavami fanoušků. I v klubu se dá udělat velká show a Doga ji tady fanouškům ukázala ve svém pojetí. Kapele se momentálně velmi daří a dalo by se z toho možná vytěžit i něco víc, než zaplněné kluby. Doga však asi nikdy nemířila někam do hal a takhle jí to asi sedí nejvíce.

    0