Divokej Bill zavítal na svém letním turné do Hulína

Aktualizace: 20. zář 2021

Kapela Divokej Bill se i vzhledem k nejisté festivalové sezoně letos opět rozhodla vyjet na vlastní letní turné s názvem Marathon 2021. Série menších letních koncertů čítala třicet pět zastávek, přičemž tou dvacátou se pak stalo letní kino v Hulíně, kam i v nezvyklém čtvrtečním termínu dorazilo početné množství fanoušků této kapely.

Ti pak mohli shlédnout téměř dvouhodinový koncert svých oblíbenců a zazpívat si s nimi známé oblíbené hity jako Malování, Čmelák, Plakala a spoustu dalších, které přispěly k dobré náladě publika. Dobře naladěná byla i kapela včetně jejich hudebních nástrojů, přičemž v nejlepší náladě byl evidentně frontman Vašek Bláha, až to vypadalo, že si v backstage možná něčím k takto rozšafné náladě přilepšil. To však ale asi nikomu nevadilo a hned zkraje tak díky tomu bylo veselo.


 
Druhý frontman Štěpán Karbulka pak v průběhu koncertu naopak trochu selhával, zejména v průvodním slovu mezi písničkami, a když už nevěděl, co by říkal, pořád dokolečka jen opakoval po každé písni „Čau, čau, čau.“ Zezačátku to možná bylo trochu vtipné, v druhé půli koncertu naopak spíše už protivné. Reputaci si napravil svým tradičním pliváním ohně a neustálým hecováním publika ke skákání, i když už to taky u něj pohybově logicky není co za mlada a nějaká kila na váze přibyla. A nejenom mu J Toliko asi k postřehům, které mi utkvěly v paměti mimo hudební výkon, který byl od téhle kapely bezchybný a celý koncert byl po této stránce na profesionální úrovni. Zážitek z koncertu pak umocňovala i hezky nasvícená scéna.

Mimo známých hitovek pak Divokej Bill představil i čtyři nové skladby, které na tomto tour, dle vyjádření kapely, testuje na lidech a měly by být předzvěstí nového očekávaného alba. Dle živých ukázek se bude nejspíš na co těšit a téměř všechny se nesly v takových svižných punkových rytmech. Tak snad se brzy dočkáme i jejich studiových nahrávek.

FOTKY Z KONCERTU ZDE!!!

    0