Miloš Meier hlavní hvězdou kroměřížského Buben Festu

První ročník bubenického festivalu s příznačným názvem Buben Fest proběhl v pátek 20.dubna v hudebním klubu Slady. Přehlídka nabídla pětici talentovaných bubeníků, přičemž převážná většina z nich byla nějakým způsobem propojena s kroměřížskou konzervatoří.

Vidět jsme zde mohli např. zdejší absolventy Dominika Kopečného s Mirou Uhrem a jednou z hlavních hvězd večera byl i jejich lektor Josef Cigánek, který patří již několik let k předním českým bubeníkům a během své kariéry doprovázel mimo jiné i takové hudební ikony jako Karel Gott, Michal David, Helena Vondráčková nebo Aleš Brichta. Cigánek předvedl skladby se svou doprovodnou kapelou a v závěru přidal i pár sólově hraných skladeb.
 

 
Třešničkou na dortu však bylo vystoupení Miloše Meiera s jeho sólovým programem Drumming Syndrome, se kterým objíždí nejen česká města, ale i zahraniční destinace. Meier by se dal nazvat bubenickým virtuozem neboť předvedl úplně odlišný styl hraní a potvrdil, že za bubny doslova žije. Jakožto člen metalové kapely Dymytry hrál spíše skladby z tvrdšího ranku a pohled na jeho energickou a živelnou show ani na chvilku nenudil. Program měl seskládaný z několika tematických pásem, podělil se i o některé zkušenosti ze zahraničních festivalů a potvrdil, že v současné době patří k jedněm z nejtalentovanějších a nejvyhledávanějších českých bubeníků.

O přestávkách probíhala i doprovodná soutěž pro všechny dobrovolníky o tzv. nejrychlejší ruce, kdy si mohl každý na speciálním zařízení zkusit, kolik úderů dá s bubenickými paličkami během jedné minuty. Nejlepší výkony se pak pohybovaly okolo obdivuhodné hranice osmi set úderů.

Video - sestřih vystoupení Miloše Meiera:

Fotogalerie z Buben Festu:

    0