Alkehol a Walda Gang uzavřeli v Žopech letní koncertní sezónu

S příchodem chladnějšího podzimního počasí v polovině září většinou dochází i k posledním venkovním kulturním akcím. Koncertní sezónu pak rockerům do Žop přijely pomyslně uzavřít kapely Alkehol a Walda Gang, které spolu tradičně vyráží již pár let na občasné společné koncerty. Úkol rozehřát publikum ještě před setměním dostala mladá kroměřížská kapela DneskaNe.

Soumrak se v září dostavuje již brzy, a tak Alkehol mohl začít hrát v pátek už od půl osmé a využít naplno světelných i ohňových efektů. Kapela byla tradičně v dobré náladě a vylepšovala si ji v průběhu vystoupení i popíjením rumu z lahve a celé si to se svými fandy přijela evidentně užít. Opět potěšila fanoušky svými svižnými peckami, jejichž texty jsou většinou nasáklé pivem a radostí ze života a v duchu toho se nesl celý jejich koncert. Rockeři zde byli při jejich vystoupení rozjetí na plné obrátky a po malé pauze pokračovali i při vystoupení Walda Gangu. Ten sice hraje trošku odlišný styl, převážně převzatých písní ve své osobité rockové úpravě, nicméně obzvláště na festivalech a na podobných venkovních akcích v pozdnějších hodinách na publikum zabírá znamenitě. Kapela si navíc přivezla o něco bohatší pyrotechnický ansábl než Alkehol, a tak plameny a proudy jisker létaly skoro až po střechu podia.

Trochu zklamáním bylo, že obě kapely odehrály pouze hodinové festivalové sety, možná o něco prodloužené o pár písniček navíc. Trochu se ale od dvojkoncertu očekává spíše plnohodnotné vystoupení od každé kapely a bývá i dobrým zvykem nějaké to propojení obou souborů v nějaké společné písni nebo vzájemná hostovačka. Nic z toho se nekonalo a každá kapela si jen odehrála to svoje jako na festivalu. Navíc Walda Gang hraje totožnou show už několik let, a kdybych si pustil videozáznam např. z roku 2018 z nějakého jejich vystoupení, viděl bych asi totožný koncert včetně hlášek. Přeci jen naše zemička je malá a už by to chtělo nějakou inovaci.

FOTKY Z KONCERTU ZDE!!!

    2