Katarina Knechtová zahrála akusticky v Kroměříži

Populární slovenská zpěvačka Katarina Knechtová s kapelou zpříjemnila první adventní neděli svým fanouškům v Kroměříži. V rámci cyklu adventních koncertů konaných v Domě kultury představila tentokrát svou hudební tvorbu v akustické podobě.

„Přestože to má být vánoční koncert, my bohužel žádný vánoční repertoár nemáme. Budeme se ale snažit, aby to alespoň vánočně vypadalo,“ poukázala zvesela zpěvačka hned v úvodu na decentní světelnou výzdobu podia. Koledy od ní, pravda, asi nikdo z přítomných neočekával a tak mohla spustit koncert svých autorských písní, jehož kostra stála převážně na starších úspěšných hitech její bývalé kapely Peha jako např. Za tebou, Naoko spím, Deň medzi nedeĺou a pondelkom apod. Ty jsou českým posluchačům přeci jen známější a i když už na sólové dráze stačila vydat čtyři alba, bylo o ní v tuzemsku slyšet poslední dobou jen sporadicky.
 

 
Kroměřížské publikum na ni však evidentně nezapomnělo, což prokázalo znalostí mnoha jejich písní a výbornou atmosférou, která v divadelním sále během vystoupení panovala. Sympatická zpěvačka si jej však od počátku získala nejen zpěvem, ale i vtipnými prupovídkami, kterými téměř mezi každou písní všechny rozesmála a ukázala se též jako zdatný bavič.

Během koncertu zazněly jak rychlejší energické písně, tak i pomalejší balady, ve kterých Knechtová vystřídala kytaru za klavír. „Jednu vánoční bychom pro vás přeci jen měli. I když původně jako vánoční napsána nebyla, tak se tohoto období týká, neboť bychom měli o Vánocích všichni tak trochu zpomalit,“ navázala na svůj asi největší hit Spomal, který zazněl v závěru koncertu. O úplnou tečku se postarala taktéž jedna z jejích nejsilnějších balad, píseň z filmu Bathory – Muoj Bože.
 

 
(vyšlo v Týdeníku Kroměřížska 5.12.2017)

VIDEO:


 
FOTOGALERIE:

    0