První ročník Kromfestu se vydařil

První ročník nového hudebního festivalu v Kroměříži, pořádaný Domem kultury, dopadl úspěšně. Krásné letní počasí a bohatý hudební program přilákali na Pionýrskou louku spoustu mladých lidí, ale i celých rodin s dětmi. Kromfest byl totiž skvělou příležitostí, kterak strávit volnou sobotu a bylo evidentní, že podobná akce ve městě doposud chyběla. Pionýrská louka je k uspořádání takového festivalu jako stvořená, a jediné, co tu člověk v letním horku postrádal, byl snad jen kousek stínu pod stromem. Jinak bylo o návštěvníky postaráno kvalitně. Nechyběly stánky s občerstvením, pro děti byly připravené nafukovací zábavné atrakce, ostatní si mohli ve volné chvíli začutat s míčem na přilehlém sportovním hřišti anebo se jen tak povalovat na dece a vychutnávat si hudební program na podiu.

A o ten tu šlo především. Nabídl totiž spoustu známých jmen, které zaujmou široký okruh publika. První větší vlnu zájmu před podiem vyvolal rockový písničkář Marek Ztracený, který předvedl energickou rockovou show a ukázal, že není jen "vyměklým" zpěvákem klavírních balad, které většinou známe z rádií.

Velký úspěch sklidila i kapela Jelen, jejíž hvězda na českém hudebním nebi stoupá stále výš. Z muzikantů číší čirá radost z hraní a zároveň pokora k publiku. Je vidět, že si kariéru vydupali vlastními silami a úspěch si jistě zaslouží. Kapela přitom hraje spíše country-folk, který se celkem vzdaluje tradiční české pop music, ovšem rytmickými písněmi a chytlavými melodiemi dokáže zaujmout i velkou část mladého publika, což se potvrdilo i na Kromfestu, kde byli jednou z největších hvězd programu.

Cestou vzhůru se vydává i mladý nadějný muzikant z Třince Albert Černý se svou novou kapelou Lake Malawi. Ta sice ještě není až tak zpopularizovaná, jako jeho předchozí Charlie Straight, ale tvorba se nese v podobném duchu. Jejich písně tak dotvářely pohodovou letní atmosféru v podvečer festivalu.

Dle očekávání však byl největší zájem o slovenskou kapelu No Name, která hrála už po setmění, jako hlavní hvězda Kromfestu. Populární muzikanti zaujali nejen svým bezchybným hudebním výkonem, ale díky frontmanovi Igoru Timkovi i bezprostřední a často vtipnou komunikací s publikem, které se skvěle bavilo. Kapela letos slaví dvacáté výročí a tak předvedla průřez celou svou bohatou kariérou, ale také nové písně ze zatím posledního alba S láskou.
 

 
Úvodní ročník Kromfestu je tedy nyní již minulostí, ovšem dle příslibu ředitelky Domu kultury se můžeme těšit už i na ročník příští. Doufejme tedy, že se z Kromfestu stane akce, která si vybuduje svou tradici a přiláká do Kroměříže spoustu dalších zajímavých hudebních interpretů.

FOTOGALERIE Z KROMFESTU ZDE!!!

Video:

No Name - Večnosť

Foto najdete také na facebooku!

    0